*Copiii salvează Planeta*

Proiect finanțat prin fondurile strânse în cadrul Maratonului Internațional Sibiu

 

Ce este?

“Copiii salvează Planeta” provoacă elevii sibieni din clasele primare să își imagineze povești ecologice în care copiii sunt eroi. Trei din aceste povești vor fi incluse într-o carte distribuită în Sibiu. Inițiativa îi încurajează pe tineri să descopere diverse probleme de mediu și să găsească ei înșiși soluții, prin prisma poveștilor și a desenelor. Astfel, grija pentru mediu devine o valoare pentru ei, iar pe termen lung deciziile pro natura pe care le vor lua vor avea impact pozitiv la nivel micro (Sibiu, comunitatea locală) și macro (planeta, omenirea).

Cui se adresează?

Copiilor din clasele primare din municipiul Sibiu.

Care este scopul?

Implicarea copiilor în activități educative legate de protejarea Planetei. Elevii trebuie să descopere probleme de mediu și să propună soluții prin prisma poveștilor și a desenelor.

În ce constă?

Fiecare copil își imaginează propria poveste în care este un erou în salvarea Planetei.

Care este premiul?

Poveștile câștigătoare vor fi tipărite în cartea “Copiii salvează Planeta” care va fi lansată în decembrie 2018. Mai mult, câștigătorii vor primi materiale educative la alegerea învățătorului coordonator și în funcție de nevoile clasei, în valoare de 1.000 lei/clasă.

Câte premii există?

Există trei premii, întrucât trei povești vor fi declarate câștigătoare. Va fi aleasă câte o poveste pentru fiecare nivel școlar: clasa pregătitoare, clasele I și II și, respectiv, clasele III și IV.

Câștigătorii vor fi desemnați de către un juriu imparțial, care va evalua poveștile în funcție de criterii precum tema propusă, soluția găsită, creativitate, originalitate.

Când se desfășoară?

Trimitere povești: 17 septembrie – 15 octombrie

Jurizare povești: 15-31 octombrie

Realizare carte cu povești câștigătoare: 1 noiembrie -13 decembrie

Lansare carte cu poveștile câștigătoare și premiere elevi: 14 decembrie

Cum particip?

Pentru participare, se trimit poveștile și desenele pe adresa ralucahristu@yahoo.com, după cum urmează:

  • clasa pregătitoare: un desen însoțit de descriere
  • clasele I și II: 4 desene și textul/descrierea aferentă fiecărui desen (cele 4 texte/descrieri trebuie să formeze povestea pe tema ecologică aleasă)
  • clasele III și IV: 6 desene și textul/descrierea aferentă desen (cele 6 texte/descrieri trebuie să formeze povestea pe tema ecologică aleasă)

Fiecare elev își scrie propria poveste și realizează propriile desene.

Desenele și textele se trimit în format jpg. (Se acceptă scrisul învățătorului numai pentru clasa pregătitoare, pentru restul claselor se va trimite povestea scrisă de elev.)

Materiale trimise trebuie să conțină numele elevului, clasa si școala.

Desenele trebuie realizate în culori puternice (ex. carioca), pentru a putea fi tipărite.

 

Unde vor fi urcate poveștile pentru jurizare?

Poveștile vor fi urcate pe pagina de Facebook a Asociației Joaca de-a ecologia. Cele trei povesti câștigătoare vor fi apoi tipărite în carte, alături de desene.

 

***Pentru exemplu de poveste ce poate fi citită la clasă pentru inspirație, vă rugăm trimiteți e-mail la ralucahristu@yahoo.com