Inițiative

Cărți pentru copii: povești în care copiii devin eroi ai naturii

Organizația a publicat până acum trei cărți pentru copii pe teme ecologice. Prima carte, „Prietenii naturii”, îl prezintă pe Tudor, un băiețel care curăță parcul alături de familie. Cel mic primește în dar, de la natură, drept mulțumire, niște obiecte cu puteri magice, cu ajutorul cărora va putea să vorbească cu animalele și plantele, pentru a le ajuta în poveștile viitoare. În cea de-a doua carte, „Pădurea de brazi a copiilor”, Tudor vine în sprijinul copacilor, iar în cea de-a treia, „Delfinii înoată liber”, în cel al vieții marine. Alte cărți pe teme ecologice vor urma.

Proiecte pentru elevi

Organizația dezvoltă două proiecte dedicate elevilor din clasele primare din Sibiu. Primul proiect, “Eu salvez animalele”, i-a încurajat pe cei mici să salveze animalele, prin prisma desenelor, iar trei dintre desene au devenit instalații inedite de joacă din materiale reciclate. În urma celui de-al doilea proiect, denumit “Copiii salvează Planeta” și organizat cu sprijinul fondurilor obținute la Maratonul Internațional Sibiu 2018, a fost tipărită cartea cu același nume, care include povești pe teme ecologice scrise și ilustrate de elevi.

 

Ateliere indoor și outdoor: ne jucăm în natură și învățăm să o prețuim

Atelierele „Joaca de-a ecologia” se concentrează pe teme ecologice, dar sunt mai mult decât atât. De regulă, au două părți. În prima parte abordăm o temă ecologică printr-o activitate comună, iar în a doua copiii se joacă liber cu materialele pe care le punem la dispoziție, în temă cu subiectul primei părți. Cuvintele care definesc ateliere „Joaca de-a ecologia” sunt: educație, joc liber, adaptare, spirit de echipă. În aer liber, ne jucăm de obicei pe jos, pe pături.

Curățenie cu cei mici: părinți și copii curăță parcul de gunoaie

Inițiativa „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” a stat la baza creării asociației „Joaca de-a ecologia”. Scopul este de a-i educa pe cei mici și de a încuraja folosirea coșurilor de gunoi.

Ieșiri în familie: prețuim timpul de calitate în aer curat

Timpul petrecut în familie este foarte important. De aceea, încurajăm membrii să se bucure împreună de natură.