Media

22 ianurie 2019

“Joaca de-a ecologia”: Inițiativele de educare ecologică a copiilor din Sibiu continuă în 2019

Asociația „Joaca de-a ecologia” a continuat anul trecut inițiativele de educare a copiilor din Sibiu în vederea protejării mediului înconjurător, implicând elevii activ în găsirea de soluții pentru salvarea Planetei. Astfel, în 2018, organizația a dezvoltat două proiecte dedicate elevilor din clasele primare din Sibiu. Primul proiect, “Eu salvez animalele”, i-a încurajat pe cei mici să salveze animalele, prin prisma desenelor, iar trei dintre desene au devenit instalații inedite de joacă din materiale reciclate. În urma celui de-al doilea proiect, denumit “Copiii salvează Planeta”, a fost tipărită cartea cu același nume, care include povești pe teme ecologice scrise și ilustrate de elevi. În plus, trei clase au fost dotate cu materiale educative în valoare totală de 3,900 lei.

Citește mai mult

 

29 mai 2018

Copiii din Sibiu au devenit ocrotitorii animalelor marine

Copiii sibieni au devenit prietenii animalelor marine, la evenimentul de lansare a cărții „Delfinii înoată liber” publicate la finele săptămânii trecute de Asociația „Joaca de-a ecologia” și „KeepCalling”. „Delfinii înoată liber”este o poveste de vară, potrivită pentru călătoriile la mare, care le arată copiilor că lumea acvatică are nevoie de ajutor și îi încurajează pe cei mici să găsească soluții pentru salvarea animalelor marine, alături de personajele principale, Tudor și Dalia.

Citește mai mult

 

27 noiembrie 2017

Copiii din Sibiu au devenit ocrotitorii pădurilor

Copiii sibieni au devenit ocrotitorii pădurilor, la evenimentul de lansare a cărții „Pădurea de brazi a copiilor” publicate de asociația „Joaca de-a ecologia”, cu sprijinul Happy City by Wolf Imobiliare. „Pădurea de brazi a copiilor” prezintă povestea unui băiețel care alege, de Crăciun, să salveze brazii, încurajându-și prietenii să procedeze la fel. Astfel, cu toții ajung, în primăvară, să își replanteze brăduții cu rădăcină, într-o pădure a copiilor, care să dăinuie peste ani și care să marcheze viitorul verde al generațiilor următoare.

Citește mai mult

 

3 iulie 2017

Parcul Sub Arini, curățat de copii

Peste 60 de adulți și copii au adunat sâmbătă dimineață circa 25 de saci cu gunoaie în parcul Sub Arini, în cadrul acțiunii ecologice „Curățenie cu cei mici în parcul Sub Arini” organizate de asociația „Joaca de-a ecologia”, cu sprijinul KeepCalling. Scopul inițiativei este de a igieniza parcul, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și de a încuraja folosirea coșurilor de gunoi. Evenimentul s-a  bucurat de prezența actriței Ofelia Popii și a familiei acesteia.

Citește mai mult

 

22 martie 2017

Copiii din Sibiu au devenit prietenii naturii

Copiii din Sibiu au învățat să protejeze natura, la evenimentul de lansare a cărții „Prietenii naturii” publicate de asociația „Joaca de-a ecologia”, cu sprijinul KeepCalling. „Prietenii naturii” prezintă povestea lui Tudor, un băiețel care își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său, fiind răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice. La rândul său, își încurajează colegii de grădiniță să iubească mediul înconjurător.

Citește mai mult

 

25 ianuarie 2017

Sibienii, invitați să doneze 2% din impozitul pe venit pentru educația ecologică a copiilor
Asociația „Joaca de-a ecologia” lansează campania “Tu cum îți imaginezi viitorul?” și îi invită pe sibieni să doneze 2% din impozitul pe venit pentru educația ecologică a copiilor.
„Copiii de azi vor fi decidenții de mâine. Ne dorim un viitor verde. Ne dorim ca ei să decidă pentru un viitor verde, să respire aer curat, să se bucure de natură și de minunățiile ei. Prin donarea a 2% din impozitul pe venit către asociația noastră, sibienii pot susține educația ecologică a copiilor astfel încât Joaca de-a ecologia să își poată continua proiectele începute și să dezvolte noi inițiative pe teme de protejare a mediului înconjurător”, a menționat Raluca Faloba, președinte „Joaca de-a ecologia”.

Citește mai mult

 

15 decembrie 2016

Peste 200 de copii „s-au jucat de-a ecologia” în 2016
Peste 200 de copii au participat anul acesta la evenimentele organizate de asociația „Joaca de-a ecologia”, care urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului.

Citește mai mult

 

7 noiembrie 2016

Ateliere pentru copiii pe teme ecologice, la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu
Asociația „Joaca de-a ecologia” îi invită pe copii la atelierele pe teme ecologice „SOS animalele”, organizate în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017, la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.
Copiii vor afla despre animalele aflate în pericol din diferite zone, cauzele acestui fenomen, acțiunile ce pot fi întreprinse pentru a le salva, iar la final își vor folosi imaginația pentru a realiza animale prin diverse activități creative.

Citește mai mult

 

23 iunie 2016

Copiii din Sibiu au curățat parcul de gunoaie
Circa 50 de adulți și copii au adunat miercuri seară peste 30 de saci de gunoi în Parcul Sub Arini, în cadrul unei acțiuni ecologice menite să îi învețe pe cei mici să respecte natura și să încurajeze folosirea coșurilor de gunoi de către sibieni.

Citește mai mult